top of page

Saavu saarelle. 

Veneellä. 

Venekyyti tekee pizzaridesta aina paremman. Voit pitsojen haun jälkeen mennä vaikka naapuriluodoille piknikille. Tai toki napata ne mukaan omalle mökille! Söderby-Boden on myös melkein naapurissa (kävelymatka Styrjanilta), joten sieltä voi käydä hakemassa jälkkäriksi jätskit mukaan. Meiltä lähtee kylmää kokista ja Coronaa! 

Veneen saat kiinnitettyä punaisen kalavajan vasemmalle puolelle tulosuunnasta katsottuna. Siinä on pieni niemi, jonka takana poijusta rantaan vedetty naru. Narusta voi ottaa kiinni ja siihen voi kiinnittyä. Myös rannat ovat vapaasti käytettävissä!

 

Niemeen voi saapua kummasta suunnasta tahansa. Jos tulet "pienemmästä" välistä eli lähempää punaisia kalavajoja, syvyyttä keskellä on noin 1.5 metriä. Ajelet vain keskeltä ja käännät veneen poijun vierellä.  Jos kierrät saaren. saavut alueelle yhtä hyvin. 

Sijaintina Ölandet ja sen Stensholmen. 

Poikkea Söderbyn kaupalle

Eväsjuomille tai jälkkärijätskeille.

Käy ennen pitsoja Söderbyn kyläkaupassa tai mene jälkkärijätskeille. Kaupassa tarjolla myös kahvittelua ison varjon alla kirjoja lueskellen. 

Jatka Luodottoman lokin ohi kohti lahden luoteiskulmaa. Siellä suunnalla näkyy suuri keltainen venevaja. Huomioi lahtemme keskellä oleva kivi Skoör:n edessä. Siinä tällä hetkellä tikku merkkinä. Lähestyessäsi Sturjania ensin näet nopeusrajoituksen ja punaisen kepin sisäänajoväylällä. Kierrä saapuessasi mereltä päin punainen keppi oikealta puolelta, läheltä keppiä. Tämän jälkeen ennen laituria ei huomioitavaa. Jätä vene laituriin ja kävele asfalttitietä noin 400 metriä, jonka jälkeen kyltti oikealle ensimmäiselle hiekkatielle. Hiekkatietä muutama sata metriä ja olet kaupalla! 

Saavu saarelle. 

Autolla.

Jos tulet autolla hakemaan pitsasi, laita osoitteeksi Kivisaarentie 219, Pellinki. GoogleMaps osoittaa yleisen tien päättymisen merkin kohdalle, jonka jälkeen ajat mäen ylös, viitan 220 ohi ja jatkat pienestä risteyksestä suoraan, kunnes tulee vihreä autokatos. Jätä auto tähän. Hiekkatiellä on useita lokkikylttejä, joita seuraamalla löydät pihaan! 

Ollessasi parkissa autolla, kävele alas rantaan hakemaan pitsat pitsatoimistostamme! 

Syö saarilla.

Nauti pitsapiknik luodolla.

Koska elämme merta, miksemme söisi sen äärellä? Lähellämme on useita mukavia kallioita tai luotoja, joihin voit mennä pitämään piknikiä. Kaarra kohti aaltoja, ui ja elä. Piknikin voi tehdä saareen kuin saareen, lähellämme olevat ulkoluodot ovat siihen just parasta!

 

Glosholmenin merivartiosaari on myös upea vierailukohde ja sinne on helppo rantautua. Matkaa vain muutama minuutti veneellä länttä kohden. 

Tuothan kaiken pitsaan liittyvän pois saarista, etkä jätä itsestäsi jälkeä. Näin saadaan aina pizzoihin parhaimmat raaka-aineet.

bottom of page